Cursus aanbod

Basiscursus EHBO inclusief KINDEREN

Dagelijks gebeuren er ongelukken. Thuis, op straat of op het werk. Van ernstig tot minder ernstig.
En meestal bent u dan de enige in de buurt die kan helpen. Wacht u dan op de ambulance of verleent u meteen eerste hulp?

Na het volgen van de EHBO cursus bent u in staat om op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen aan uw medemens. Bovendien kunt u met uw inzicht en kennis helpen om preventief ongelukken te voorkomen.

Deze cursus mag men vanaf de leeftijd 15 jaar volgen. De cursus omvat alle facetten van de EHBO, inclusief verbandleer, reanimatie en opleiding AED. Het is belangrijk om in het bezit te zijn van een EHBO diploma, het kan levensreddend zijn! Ook is het bij veel evenementen tegenwoordig verplicht dat er EHBO-ers aanwezig zijn. Wat is er mooier om je medemens eerste hulp te kunnen bieden, zowel thuis als op straat of op het werk?

De cursus ziet er als volgt uit:

De cursus is opgesplitst in een E-learning en 6 praktijkavonden en het examen. De kosten zijn €175.- inclusief toegang tot de E-learning, lesmateriaal, examen en koffie/thee tijdens de pauzes.

De cursus is inclusief Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK). Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. 

De praktijkavonden worden gegeven op een doordeweekse avond van 19.00 tot 22.00 uur.

De locatie: De Oever, Theresiahof 11, 1641 LA in Spierdijk.

Tip: vaak word deze cursus vergoed door uw zorgverzekering.


Reanimatie AED cursus

Wekelijks worden er meer dan 300 personen, buiten het ziekenhuis, getroffen door een hartstilstand in ons land. In ca. 80% gaat het om 55-plussers in een thuissituatie. Een hartstilstand komt dan ook vaak onverwachts. Bent u voorbereid? 

Omdat er geen bloedcirculatie meer is in het lichaam, stopt ook de zuurstofvoorziening naar de hersenen. Er is dan een levensbedreigende situatie ontstaan. De hersencellen zullen na ca. 6 minuten onherstelbaar beschadigen.

Alleen directe reanimatie door een huisgenoot of een toevallige getuige kan iemands leven redden. Door het reanimeren wordt de zuurstofvoorziening op een kunstmatige wijze op gang gehouden. Daardoor wordt beschadiging van hersencellen en ander cellen in het lichaam voorkomen. Het is dus van groot belang, dat u kunt reanimeren.

De Hartstichting beveelt alleen nog maar een cursus reanimatie met AED aan. Dus als u kiest voor de cursus reanimatie krijgt u gelijk training voor het gebruik van de AED. 

De minimum leeftijd om deel te nemen is 15 jaar.
Duur van de cursus : 1 avond van 19:00 tot 22:00 uur
Kosten: € 35,-
Locatie: De Oever, Theresiahof 11, 1641 LA Spierdijk

Geldigheid diploma : 2 jaar
Lesdatum: Regelmatig, dus meld je nu aan.

Tip: vaak wordt deze cursus vergoed door uw zorgverzekeraar

Nascholing

Of u nu geslaagd bent voor de BASISCURSUS EHBO, EERSTE HULP AAN KINDEREN, REANIMATIE OF KINDERREANIMATIE, uw diploma of certificaat is 2 jaar geldig. Door het jaarlijks volgen van herhalingslessen, houdt u uw competenties op peil en blijft uw diploma of certificaat geldig.

Volgt u deze herhalingslessen niet, dan verloopt uw diploma of certificaat na 2 jaar.

De herhalingslessen worden op diverse avonden gedurende het seizoen gegeven.
Kosten: afhankelijk van het soort herhalingsles dat u wilt volgen. Tijdens de cursus ontvangt u hierover meer informatie.

Heeft u reeds een diploma of certificaat in uw bezit en wilt u een of meerdere herhalingslessen bij ons volgen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. U zult hierna verder worden geïnformeerd over de kosten en lesdata.

Locatie: De Oever, Theresiahof 11, 1641 LA Spierdijk

De kosten voor een cursus EHBO en/of reanimatie kunt u vaak declareren bij uw zorgverzekeraar. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

Eerste hulp aan kinderen (certificaat)

Een ongeluk zit in een klein hoekje, elk jaar belanden er tienduizend kinderen in het ziekenhuis als gevolg van een ongeval in of rondom huis. Wat doet u als uw kind zich verslikt in een snoepje of zich brandt aan een hete vloeistof? Moest het hoofd nou voorover of achterover worden gehouden bij die bloedneus? En, wat te doen met dat kraaltje in de neus of het oor? Kortom, allerlei situaties waarmee we allemaal wel eens worden geconfronteerd in de omgang met kinderen. Wij organiseren een speciale cursus gericht op het behalen van het Oranje Kruis certificaat “Eerste Hulp aan kinderen”.

De cursus ziet er als volgt uit:

De cursus is opgesplitst in een E-learning en 2 praktijkavonden. De kosten zijn €100,- inclusief toegang tot de E-learning, lesmateriaal en koffie/thee tijdens de pauzes.

De praktijkavonden worden gegeven op een doordeweekse avond van 19.00 tot 22.00 uur.
De locatie: De Oever, Theresiahof 11, 1641 LA in Spierdijk.

Tip: vaak word deze cursus vergoed door uw zorgverzekering.


Kinderreanimatie

Speciaal voor personen die veel met kinderen actief zijn, zoals ouders, opa’s en oma’s, leidsters van bijvoorbeeld kinderdagverblijven of oppasmoeders, personen die een grotere kans hebben met een kind in nood geconfronteerd te worden of die daar interesse in hebben. 

In deze cursus leert u dat een kind beter geholpen kan worden wanneer u deze anders benadert dan bij de reanimatie van een volwassene. Dit omdat de achterliggende oorzaak van een circulatiestoornis bij kinderen vaak zuurstofgebrek is.

Duur van de cursus : 1 avond van 19:00 tot 22:00 uur
Kosten: € 35.00,-
Locatie: De Oever, Theresiahof 11, 1641 LA Spierdijk

Geldigheid diploma : 2 jaar
Lesdatum: Regelmatig, dus meld je nu aan.

Tip: vaak wordt deze cursus vergoed door uw zorgverzekeraar.